کد ماوس

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز
آبان 93 - سواد آموزان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://savadamuzi.ParsiBlog.com
 
قالب وبلاگ
نویسندگان
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خبر داد: آغاز آموزش اعضای بیسواد خانواده دانش‌آموزان از مهرماه
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به اجرای گسترده طرح آموزش اعضای بیسواد خانواده دانش‌آموزان در سال جاری گفت: فهرست و مشخصات کامل افراد بیسوادی که در خانواده دانش‌آموز وجود دارند استخراج و به مدیر مدرسه ابلاغ شده است. وی موظف است این افراد را از ابتدای امسال به فعالیت‌های سوادآموزی دعوت کند.




به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از ایسنا، علی باقرزاده با بیان اینکه شناسایی، اولین مرحله برای برنامه‌ریزی آموزش چه در خردسالان و چه بزرگسالان است، اظهار کرد: متاسفانه از گذشته نظام آماری یکپارچه‌ای در رابطه با وضعیت سوادآموزی بزرگسالان وجود نداشته است و به همین خاطر برای شناسایی بیسوادان با مشکلاتی روبرو هستیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور افزود: اکنون طرح آموزش چهره به چهره و با روش شناسایی خانه به خانه در حال انجام است. بر این اساس سعی می‌کنیم مسئولیت آموزش هر عضو شناسایی شده از جامعه هدف را به نزدیک‌ترین فرد به لحاظ شخصیتی، عاطفی و ارتباطی با فرد محول کنیم. زیرا معتقدیم آموزش پایه‌دار درسایه رابطه دوستانه، حسنه و توام با انگیزه در هر دو طرف آموزش دهنده و آموزش گیرنده شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طرح خانه به خانه طی سه سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است، تصریح کرد: در سال‌های 89 و 90، شش تا هفت درصد فعالیت‌های سوادآموزی از طریق آموزش فرد به فرد صورت می‌گرفت، اما در سال 93 نزدیک به 92 درصد فعالیت‌های ما اینگونه انجام می‌شود.

باقرزاده با اشاره به اجرای گسترده طرح آموزش اعضای بیسواد خانواده دانش‌آموزان در سال جاری خاطر نشان کرد: فهرست و مشخصات کامل افراد بیسوادی که در خانواده دانش‌آموز وجود دارند استخراج و به مدیر مدرسه ابلاغ شده است. وی موظف است این افراد را از ابتدای امسال به فعالیت‌های سوادآموزی دعوت کرده و امر آموزش را از طریق معلمان، اعضای باسواد خانواده، خود دانش‌آموزان و یا موسسات طرف قرارداد دنبال کند.

وی افزود: گروه مخاطب ما افراد 10 سال سن به بالا هستند. آموزش و پرورش در تلاش است تا کودکان زیر 10 سال جامانده از تحصیل را نیز تحت پوشش قرار دهد تا دیگر بیسواد تولید نشود.


[ یکشنبه 93/8/25 ] [ 8:12 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
پیام مدیر کل یونسکو به مناسبت روز جهانی سواد آموزی تاریخ اطلاعیه :  17/06/93
روز بین‌المللی سوادآموزی در سال 2014 به ارتباط بین سوادآموزی و توسعه پایدار اختصاص یافته است و این فرصت را برای ما فراهم می‌کند تا این حقیقت ساده را به خاطر داشته باشیم که سوادآموزی نه تنها زندگی‌ها را تغییر می‌دهد بلکه آنها را نجات می‌بخشد.


روز بین‌المللی سوادآموزی در سال 2014 به ارتباط بین سوادآموزی و توسعه پایدار اختصاص یافته است و این فرصت را برای ما فراهم می‌کند تا این حقیقت ساده را به خاطر داشته باشیم که سوادآموزی نه تنها زندگی‌ها را تغییر می‌دهد بلکه آنها را نجات می‌بخشد.

سوادآموزی به کاهش فقر کمک می‌کند و مردم را قادر می‌سازد تا شغلی بیابند و دستمزد بیشتری کسب کنند. سوادآموزی یکی از موثرترین روش‌های بهبود سلامت مادران و کودکان، فهمیدن نسخه‌های تجویزشده از طرف پزشکان و دستیابی به سلامتی است. زندگیِ بیش از دو میلیون کودک زیرِ پنج‌سال طی سال‌های 1990 تا 2009 به‌یمن بهبود وضعیت آموزشی زنانی که در سن باروری قرار داشته‌اند، نجات یافت. سوادآموزی دسترسی به دانش را آسان می‌کند و موجب توانمندسازی و اعتماد به‌نفس می‌شود که به نفع همه است. این نیرو، که میلیون‌ها انسان آن را به کار می برند، برای آینده جوامع ضروری است.

امروزه، 781 میلیون بزرگسال در سراسر دنیا نمی‌توانند بخوانند، بنویسند یا حساب کنند. دوسوم این افراد، زنان‌اند. بیش از 250 میلیون کودک که حدود نیمی از آنها چهارسال هم به مدرسه رفته‌اند، قادر به خواندن حتی یک جمله نیستند. ما با یک نسل جوانِ بیسواد در انتظار ایجاد چه جامعه‌ای هستیم؟ این، آن جهانی نیست که ما آرزوی زندگی در آن را داریم. ما خواهان جهانی هستیم که همه افراد آن بتوانند در سرنوشت جامعه‌شان مشارکت کنند، به دانش دسترسی یابند و به نوبه خود، آن را غنی سازند. برای دستیابی به موفقیت، ما باید رویکرد سنتی برنامه‌های سوادآموزی را از خواندن و نوشتن صرف، به سمت فراگیری مهارت‌های گسترده‌تر با توجه به میزان مصرف و شیوه‌های زندگی پایدار، حفاظت از تنوع زیستی، کاهش فقر، کاهش خطر بلایا و نیز مشارکت مدنی تغییر دهیم. با این روش، برنامه‌های سوادآموزی می‌تواند تمام نیروی بالقوه دگرگون‌سازنده خود را رها کند.

تعهد به این اهداف، در راس موضوع‌های کنفرانس آموزش برای توسعه پایدار که در ماه نوامبر امسال در آچی ناگویای (Aichi- Nagoya) ژاپن برگزار خواهد شد، قرار دارد. علاوه بر این، موضوع اصلی مجمع جهانی آموزش نیز است که در سال آینده در اینچ اون (Incheon) کره برگزار خواهد شد. این کنفرانس گفتگوهای جهانی را به سمت تصویب اهداف جدید توسعه پایدار در مجمع عمومی ملل متحد در سال 2015 سوق خواهد داد. یونسکو در سراسر جهان- در افغانستان، بنگلادش، کامبوج، مصر، نیجریه، سنگال- و هر کجای دیگر جهان فعالیت می‌کند تا ادغام سوادآموزی را در راهبردهای توسعه ملی کشورها تضمین کند. مشارکت جهانی برای آموزش زنان و دختران و صندوق مالالا(Malala) برای "حق آموزش دختران" که یونسکو آن را راه‌اندازی کرده است نیز بر سوادآموزی متمرکز شده است. برنامه جایزه‌های سالانه سوادآموزی کنفوسیوس- یونسکو و جایزه کینگ سجونگ یونسکو برای سوادآموزی در هر سال به ما این امکان را می‌دهد که فعالیت‌های نوآورانه‌ای را که نشان‌دهنده دستیابی ما به سوادآموزی است، پاس بداریم. فناوری‌های جدید از جمله تلفن‌های همراه نیز فرصت جدیدی برای سوادآموزی همه افراد فراهم می‌کند. ما باید سرمایه‌گذاری بیشتری در زمینه سوادآموزی انجام دهیم. من از کلیه کشورهای عضو و تمامی شرکای خود تقاضا می کنم تا تلاش‌های سیاسی و مالی خود را برای تضمین اینکه سوادآموزی به عنوان یکی از موثر‌ترین تسهیل‌گران توسعه پایدار به رسمیت شناخته شود، به کار برند. آینده‌ای که ما خواهان آنیم؛ با حروف الفبا آغاز می‌شود.


[ شنبه 93/8/24 ] [ 1:42 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
اطلاعیه تبلیغات سوادآموزی استان تاریخ اطلاعیه :  22/08/93
پوستر جذب وکلاسگذاری


قابل توجه مسئولین وهمکاران محترم سواداموزی : لطفا طبق نمونه بنرتهیه ودرمکانهای پرتردد نصب گردد .باتشکر پناهی
  فایل ضمیمه

[ شنبه 93/8/24 ] [ 1:38 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

رییس مرکز سنجش و ارزشیابی تحصیلی وزارت آموزش و پرورش:

بهره‌وری در آموزش و پرورش در گرو ارزشیابی صحیح است

» سرویس: اجتماعی - آموزش و پرورش

رییس مرکز سنجش و ارزشیابی تحصیلی وزارت آموزش و پرورش گفت: تصور عمومی این است که ارزشیابی برای نمره است در حالی که هدف اصلی ارزشیابی بهبود و ارتقاء کیفیت آموزشی است.

 

به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، عبدالرسول عمادی در گردهمایی مدیران و روسای جدیدالانتصاب آموزش و پرورش فارس، با اشاره به انواع ارزشیابی آغازین، مستمر و پایانی گفت: ارزشیابی همواره با فرایند یاددهی و یادگیری همراه و در تمام مراحل آن تاثیر گذار است و اگر تدریس انجام شود و ارزشیابی نباشد، کار تدریس ناقص خواهد ماند.

وی با اشاره به نظام آموزشی برخی کشورها گفت: محتوای آموزشی باید انعطاف داشته و در اختیارمعلم باشد تا معلم با استفاده از ارزشیابی، مراحل آموزش را کنترل کند.

وی با بیان اینکه، رفع مشکلات آموزش و پرورش منوط به رفع مشکلات ارزشیابی است، گفت: بهره‌وری در آموزش و پرورش در گرو ارزشیابی صحیح است. محصول آموزش و پرورش دانش‌آموز تربیت شده و آموزش دیده است که باید با ارزشیابی صحیح، بهره‌وری آنرا بالا ببریم.


[ شنبه 93/8/24 ] [ 1:21 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

ییس سازمان نهضت سواد آموزی خبر داد

شناسایی 108هزار بیسواد 10 تا 20ساله در کشور/ چاپ و توزیع سه میلیون جلد کتاب سوادآموزی

» سرویس: اجتماعی - آموزش و پرورش

رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور از شناسایی 108 هزار نفر از افراد نیازمند سوادآموزی 10 تا 20 ساله در کشور خبر داد و گفت: با حذف افراد آموزش ناپذیر از این مجموعه در مجموع 74 هزار نفر از این افراد شناسایی شده برای سوادآموزی تحت پوشش قرار می گیرند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، علی باقرزاده در آیین بازگشایی مدارس در مجتمع آموزشی حکیم الهی سمنان تصریح کرد: ساماندهی مطلوب نیروی انسانی آموزش و پرورش در سال تحصیلی 94-93 ، بیانگر بهره وری و استفاده درست از نیروها در نظام تعلیم و تربیت کشور است .

 

وی با اشاره به وضعیت ساماندهی نیروی انسانی و کمبودهای آن در آموزش و پرورش ،اظهار کرد: از نظر میانگین تعداد دانش آموزان با تعداد معلمان در کشور با کمبودی مواجه نیستیم.

باقرزاده با بیان اینکه توزیع نیروها در استانها و مناطق یکسان نیست افزود: در برخی مناطق از نظر رشته، جنس و دوره ها کمبودهایی وجود دارد.

معاون وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با ساماندهی مطلوبی که صورت گرفته نیاز نیروی انسانی در حد سال گذشته حفظ شده است و این بیانگر بهره وری و استفاده درست از نیروها است که در دوران وزارت دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش عملی شده است.

باقرزاده همچنین گفت: به رغم افزایش قریب 24 هزار نفر دانش آموز پایه اول از یک طرف و بازنشسته شدن 25 تا 26 هزار نفر نیروی فرهنگی، نیازها همانند سال قبل است و با ساماندهی که انجام شد افزایش نیرو نداشته ایم.

 

 

چاپ و توزیع سه میلیون جلد کتاب سوادآموزی

رییس سازمان سواد آموزی کشور از رشد 25 درصدی اعتبارات برنامه های سوادآموزی در کشور خبر داد و با اشاره به توجه دولت یازدهم به توسعه برنامه های سوادآموزی در کشور ، گفت: در حالی که میانگین اعتبارات سایر دستگاهها از رشد 11 درصدی برخوردار بوده، اعتبارات سوادآموزی رشد 25 درصد داشته است.

 

رییس سازمان سوادآموزی از تدوین برنامه جامع سوادآموزی در کشور خبر داد و گفت: دو طرح سوادآموزی با ابلاغ وزیر آموزش و پرورش در کشور اجرایی شده است. این طرحها شامل آموزش اعضای بیسواد دانش آموزان و نیز طرح آموزش افراد بیسواد گروه سنی 10 تا 20سال در کشور است.

 

 

وجود 9میلیون بی سواد در کشور

باقرزاده گفت: در اجرای طرح سوادآموزی اعضای بی سواد خانواده دانش آموزان در کشور 600 هزار نفر در استانها، مناطق و حتی مدارس شناسایی شده اند و برنامه آموزشی این افراد تدوین شده است.

وی در خصوص شمار افراد بی سواد کشور نیز با بیان اینکه 3.3 درصد افراد 10 تا 49 سال بی سوادند افزود: در گروه زیر 50 سال بیش از 345 هزار نفر بی سواد در کشور وجود دارد.

باقرزاده با بیان اینکه افراد بی سواد بالای 50 سال آمار بی سوادان را در کشور افزایش داده اند،گفت: با احتساب این گروه بیش از 9 میلیون نفر معادل 15 درصد جمعیت کشور بی سواد هستند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه اعتقادی به برگزاری جشن سوادآموزی در استانها ندارد گفت: با سوادآموزی جمعیت خاص، بی سوادی تمام نمی شود و پاکسازی سوادآموزی زمانی تحقق می یابد که بی سوادی از جامعه برود.

 

 

چاپ و توزیع سه میلیون جلد کتاب سوادآموزی

این مقام مسوول از چاپ و توزیع سه میلیون جلد کتاب ویژه این افراد خبر داد و گفت: منابع مورد نیاز برای سوادآموزی آنها پیش بینی شده و به عنوان نمونه در استان سمنان برای هر نفر در استان سمنان هفت میلیون و 200 هزار ریال تامین اعتبار شده است.

معاون وزیر اموزش و پرورش افزود: در گروه 10 تا 20 سال نیز در کشور 108 هزار نفر نیازمند سوادآموزی شناسایی شد که با حذف افراد آموزش ناپذیر از بین آنها ، در مجموع 74 هزار نفر برای سوادآموزی تحت پوشش این طرح قرار گیرند.

باقرزاده با بیان اینکه این افراد باید تا پایان سال تحصیلی 93 - 94 تحت پوشش قرار گیرند گفت: این افراد شامل سه گروه کودکان کار، افراد بدسرپرست و بی سرپرست و افرادی که دچار معلولیت جسمی هستند می شود.

وی گفت: سرانه آموزشی این افراد 25 درصد از گروه قبلی بیشتر است و به این منظور 10 درصد سرانه آموزشی به صورت نقدی و یا غیرنقدی در اختیار آنان قرار می گیرد و سرانه افراد معلول نیز به خانواده و یا مربیان آنها اعطا می شود.

وی از جشن بازگشایی مدارس بعنوان یک جشن ملی یاد کرد و گفت: امسال با آمادگی کامل و با برنامه ای جامع به استقبال این جشن ملی رفتیم.

این مقام مسوول همچنین از عدم ثبت نام 3درصد دانش آموزان کشور(آمار بین راهی) خبر داد و اظهار کرد: تاکنون 97 درصد دانش آموزان کشور که بالغ بر 12 میلیون و 300 هزار نفر می شوند، ثبت نام کرده اند.


[ شنبه 93/8/24 ] [ 1:20 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه در دانش سوادآموزی با مشکل رو به‌رو نیستیم و تنها اطلاع‌رسانی ناکافی موجب آمار بالای بیسوادی شده گفت: باید مسئله سوادآموری را فراتر از یک نگاه آموزشی دنبال کرد.

 

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، علی باقرزاده با اشاره به رتبه نخست ایران در رشد باسوادی در میان کشورهای منطقه، خاطرنشان کرد: ایران از نظر افراد باقی مانده بی‌سواد و مدیریت آنان از نظر سرعتی، پایین‌ترین رتبه منطقه را داراست.

 

وی با بیان اینکه باید مسئله سوادآموری را فراتر از یک نگاه آموزشی دنبال کرد، گفت: هم‌اینک 30 میلیون نفر در کشور یا بی‌سواد هستند یا تحصیلات مقطع ابتدایی دارند.

 

این مقام مسئول اضافه کرد: تمام کشورهایی که توانسته‌اند در موضوعی واحد به توسعه برسند، اراده جمعی در رشد آنها دخیل بوده که امید است اراده جمعی برای این موضوع نیز در کشور ما شکل بگیرد.

 

باقرزاده با بیان اینکه در سال‌های گذشته جشن پایان بی‌سوادی در 18 هزار روستا و بخش‌های کشور اعلام شد، افزود: این در حالی بود که سرشماری سال 90، همان آمار سال 85 را نشان می‌داد و اینکه تغییری در شمار بیسوادان اتفاق نیفتاده است.

 

 

هیج ناشری برای بزرگسالان کم سواد کتاب چاپ نمی‌کند

 

وی با بیان اینکه هیج ناشری در کشور ما برای بزرگسالانی که کم سواد هستند کتاب چاپ نمی‌کند که این خود یک معضل است، تصریح کرد: جزء محدود دستگاه‌هایی هستیم که تنها از اعتبار دولتی استفاده می‌کنیم و تاکنون از هیچ ارگان و دستگاهی تقاضای کمک مالی نکرده‌ایم.

 

93 درصد از سرپرستان خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بی‌سواد مطلق هستند

 

رئیس سازمان نهضت‌آموزی کشور ‌با اشاره به اینکه 93 درصد از سرپرستان خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بی‌سواد مطلق هستند، بیان کرد: 80 هزار نفر از افراد با میانگین سنی 10 تا 49 سال در استان فارس، بی‌سواد هستند که برای باسواد شدن هر یک از آنها، 650 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

 

به گزارش ایسنا، سیدمحمد احمدی، استاندار فارس نیز در دیدار با معاون وزیر آموزش و پرورش در محل استانداری فارس گفت: باید الگویی مناسب برای مبارزه با بی‌سوادی ارائه و برای اجرای آن تلاش کرد.

 

وی با بیان اینکه شاخص توسعه هر کشوری داشتن مردمی آگاه و باسواد است، گفت: وجود آمار بالای بی‌سوادی، در توسعه کشور رشد منفی دارد.

 

وی با تأکید بر به کارگیری الگویی برای رفع مشکل بی‌سوادی در کشور همانند الگویی که بهمن بیگی در عشایر ایجاد کرده بود، خاطرنشان کرد: الگوی آموزشی موفق بهمن‌بیگی، هرم اجتماعی عشایر را وارونه کرد.

 

استاندار فارس با بیان اینکه باید الگویی برای مبارزه با بی‌سوادی ارائه و برای اجرای آن تلاش کرد، اظهار کرد: باید با سرمایه خصوصی به صورت جدی وارد عرصه مبارزه با بی‌سوادی در استان و کشور شد که در این راستا می‌توان از کسانی که در امر آموزش دانش‌اموزان عشایر فعال بوده و هستند برای ارائه الگوی مطلوب استفاده کرد.

 

 

98 درصد شهروندان ایرانی گروه سنی 10 تا 19 سال باسوادند

 

 

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در کنفرانس خبری گفت: 98 درصد شهروندان کشور در گروه سنی 10 تا 19 سال باسواد هستند.

 

علی باقرزاده افزود: در حال حاضر طرح مهد بی‌سوادی در کشور با شناسایی دقیق مشکلات سودآموزی در سال‌های گذشته در حال اجراست.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین به سه فرضیه پیش‌بینی شده برای یک میلیون و 719 هزار نفر از جمعیت 10 تا 49 سال بی‌سواد کشور اشاره و تصریح کرد: آموزش این گروه هدف در مدت‌های سه، پنج و هشت سال برنامه‌ریزی شده است.

 

باقرزاده فقدان تقاضا در جامعه هدف را مهمترین مشکل بی‌سوادی در کشور برشمرد و گفت: باید این دیدگاه و خسارت‌های ناشی از آن را در جامعه بی‌سوادان کشور تقسیم کرد. تمام دنیا سوادآموزی را کاری سخت، پیچیده، پرهزینه و زمان‌بر می‌دانند که در این راستا در کشور ما مردم محوری، مخاطب محوری، مدرسه محوری و معلم محوری در زمره سیاست‌های حوزه سوادآموزی قرار گرفته است.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در ادامه با تصریح بر اینکه یک چهارم بی‌سوادان استان فارس را جامعه عشایر تشکیل داده‌اند، بیان کرد: بر اساس آخرین سرشماری در سال 90، استان‌های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و هرمزگان به ترتیب بالاترین آمار بی‌سوادی کشور را دارند.

 

باقرزاده با بیان اینکه نرخ رشد باسوادی در فارس دو درصد بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: در سرشماری سال 90، 540 هزار نفر در استان فارس خود را فاقد مهارت‌های سواد دانسته که معادل 13 درصد گروه سنی شش تا 49 سال استان محسوب می‌شوند.

 

وی رتبه کشوری فارس در باسوادی را رتبه هشتم اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 80 هزار نفر در گروه سنی شش تا 49 سال در استان فارس بی‌سواد هستند که تعلیم 45 هزار نفر از آنان که اولیاء دانش‌اموزان هستند، در دستور کار قرار گرفته است.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور نرخ بی‌سوادی شهروندان ایرانی بالای شش سال را 14.6 و گروه سنی 10 تا 49 سال را 6.7 درصد ذکر و خاطرنشان کرد: 9 میلیون و 719 هزار نفر بالای شش سال در کشور بی‌سواد هستند که سه میلیون نفر از آنان زیر 50 سال هستند که یک امروز تنها میلیون و 700 هزار نفر از آنان باقی مانده‌اند.

 

باقرزاده با ابراز تأسف از اینکه 40 درصد اتباع بیگانه که درصد زیادی از آنها را افاغنه مجاز تشکیل‌ می‌دهند از مهارت‌های سوادآموزی در کشور ما محروم مانده‌اند، گفت: از پس از انقلاب تاکنون 700 هزار نفر از اتباع مجاز بیگانه در ایران باسواد شده که برای امسال نیز آموزش 10 هزار نفر دیگر در دستور کار قرار گرفته که 500 نفر از آنان در استان فارس هستند.

 

وی با اشاره به سه اصل پذیرفته شده در تمامی اسناد بین‌المللی حوزه آموزش و پرورش، بیان کرد: تضمین و دسترسی همه افراد به آموزش به ویژه کودکان، تضمین کیفیت آموزشی و تربیت شهروند جهانی سه اصل پذیرفته شده در تمامی اسناد بین‌المللی حوزه آموزش و پرورش است.

 

باقرزاده در ادامه به آمادگی افراد برای ارتباط با جامعه جهانی در حوزه آموزش اشاره و خاطرنشان کرد: آموزش، گرانیکاه تصمیم‌گیری‌ها در برابر دسترسی به فرصت‌های مختلف قرار دارد که با خدشه به آن دو مؤلفه دیگر در معرض مخدوش شدن قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه 250 میلیون کودک در سراسر جهان از آموزش‌های کیفی در طول زمان تحصیل محروم هستند، گفت: آمار یونسکو نشان می‌دهد که نیمی از این جمعیت تجربه یک تا سه‌سال آموزش را داشته‌اند، حال آنکه نرخ جذب کودکان شش تا 11 ساله ایران قریب به 98.5 درصد است و پس از انقلاب هر چه به سنین پایین‌تر وارد شده‌ایم، درصد افراد باسواد به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا کرده است.


[ شنبه 93/8/24 ] [ 1:19 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
  منبع سرویس: اجتماعی - آموزش و پرورش

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: نیمی از جمعیت غیرمحصل بزرگسال در معرض آموزش کافی سوادآموزی نبوده‌اند.

 

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، علی باقرزاده عصر روز گذشته در جلسه شورای آموزش و پرورش استان فارس در شیراز با تصریح اینکه ضعف سواد در یک کشور، پیامدهای بی‌شماری دارد، با استناد به سرشماری سال 90 گفت: 20 درصد جمعیت غیرمحصل کشور خواندن و نوشتن نمی‌دانند و سواد 20 درصد جمعیت غیرمحصل بزرگسال کشور در حد ابتدایی بوده و 16 درصد از افراد نیاز به تحکیم سواد دارند.

 

وی با تاکید براینکه کشور برای تحقق تمام اهداف برنامه سند چشم‌انداز توسعه نیازمند آموزش است، با آمارهای ارائه شده از سوی یونسکو اشاره و اضافه کرد: موسسه آمار یونسکو نتایجی از بررسی‌های انجام شده در کشورهای جهان اعلام کرده که براساس آن کشورهای حوزه آفریقا به ویژه آفریقای سیاه با 15 درصد جمعیت دانش‌آموزی، 2 تا 4 دهم درصد منابع را صرف می‌کند، کشورهای اروپایی با 10 درصد جمعیت دانش‌آموزی بیش از 50 درصد منابع راهزینه می‌کند و در کشورهای حوزه آسیای میانه که ایران نیز در این حوزه قرار دارد و باید براساس سند چشم‌انداز به رتبه اول دست‌یابد، 28 درصد جمعیت دانش‌آموزی را دارد و تنها هفت درصد منابع را برای آموزش هزینه می‌کند و آمریکا با 9 درصد جمعیت دانش‌آموزی بیش از 50 درصد منابع را در این بخش هزینه می‌کند.

 

وی با بیان اینکه در ایالات متحده آمریکا بودجه یک فصلش با بودجه سال بخشی از کشورهای جهان برابری می‌کند، گفت: در این کشور و کشورهای اروپایی یک سوم کل هزینه‌های آموزشی مربوط به دوره ابتدایی است، به همین دلیل در تولید علم هم با 480 هزار رکورد علمی، در رتبه اول جهان قرار می‌گیرد.

 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ایران با 19 هزار رکورد علمی در رتبه 16 قرار گرفته حال آنکه فاصله ما با رده‌های اول تا سوم بسیار زیاد است.

 

وی با اشاره به عوارض و تاثیرات کم‌توجهی به آموزش خصوصا در دوره‌های پایه، گفت: براساس تحقیقات انجام شده، افرادی که سطح سوادی تا آموزش متوسطه دارند یک دهه بیشتر از دیگران عمر می‌کنند و افرادی که تا متوسطه درس می‌خوانند در آمدشان به‌طور میانگین 27 درصد بیشتر از سایر افراد جامعه است.

 

این مقام مسئول تاکید کرد: برای تحقق اهداف خود به موضوع آموزش همگانی باید توجه کنیم، دنیا به سمت آموزش اولیه رفته و افراد ملزم به تکمیل این موضوع هستند.

 

وی اهتمام مدیران و مسئولان تمام دستگاه‌ها را برای رسیدن به هدف نهایی ارتقا سطح آموزش‌های همگانی و سواد‌آموزی، اولویت اول و تاثیرگذارترین عنصر دانست و گفت: ما نیازمند بسیج امکانات و ظرفیت‌ها برای ریشه‌کنی بیسوادی و کم سوادی هستیم.

 

وی با تصریح اینکه سوادآموزی منجر به بهبود منزلت اجتماعی فرد می‌شود، برنامه‌ریزی در هر استان را متناسب با شرایط آن استان و منطقه دانست و تاکید کرد: در فارس طرحی برای شتاب‌بخشی به سوادآموزی تهیه شده است.

 

باقرزاده با تاکید براینکه در تامین نیازهای اعتباری محدودیتی برای اجرای طرح‌های سوادآموزی وجود ندارد، لزوم به‌کارگیری ظرفیت بخش خصوصی را یادآور شد و گفت: در استان فارس 80 هزار بیسواد وجود دارد که اگر هر یک نفر جویای کار آموزش هشت نفر را عهده‌دار شود، برای هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.

 

 

اجرای طرح آموزش اولیاء بیسواد دانش‌آموزان

 

به گزارش ایسنا، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: با هدف رفع کامل بیسوادی، طرح آموزش اولیاء بی‌سواد دانش‌آموزان در سطح کشور اجرایی می‌شود.

 

باقرزاده گفت: این طرح مدرسه محور خواهد بود و این ویژگی مهمی محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه فهرست و مشخصات کامل اولیاء بیسواد دانش‌آموزان در مدارس موجود بوده و استخراج شده است، از پیش‌بینی کامل اعتبارات لازم برای اجرای این طرح خبر داد و گفت: مدیران مدارس باید افراد را براساس فهرست اسامی ارجاع شده به شرکت در فعالیت‌های سوادآموزی دعوت کند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با یادآوری اینکه اکنون طرح آموزش چهره به چهره و با روش شناسایی خانه به خانه اجرایی شده است، گفت: در این طرح سعی می‌کنیم مسئولیت آموزش هر عضو شناسایی شده از جامعه هدف را به نزدیک‌ترین فرد به لحاظ شخصیتی، عاطفی و ارتباطی با فرد، محول کنیم.

 

وی گفت: آموزش پایه‌دار درسایه رابطه دوستانه، حسنه و توام با انگیزه در هر دو طرف آموزش دهنده و آموزش گیرنده شکل می‌گیرد.

باقرزاده با اشاره به اینکه گروه مخاطب ما افراد 10 تا 49 سال هستند گفت: آموزش و پرورش در تلاش است تا کودکان زیر 10 سال جامانده از تحصیل را نیز تحت پوشش قرار دهد تا مبادی بیسوادی مسدود شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس نیز در این جلسه برعزم آموزش و پرورش این استان بر ریشه کنی بیسوادی تاکید کرد و گفت: آمار مربوط به بیسوادی زیبنده استان فرهنگی فارس نیست.

 

حمید‌رضا آذری گفت: آسیب‌هایی که امروز شاهد آن هستیم به مساله فقدان آموزش باز می‌گردد، آموزش رفتارهای انسان‌ها را مطلوب و معیارهای یک شهروند را مشخص می‌کند و اگر برای مقوله آموزش فکری نشود، هر روز فقر بازتولید می‌شود.

 

آذری یکی از علل اصلی مهاجرت‌ها را فقر آموزشی عنوان و با تاکید براینکه توسعه عدالت آموزشی راه حل این مشکل است، گفت: بودجه فعلی کفاف فعالیت‌های آموزش و پرورش را نمی‌دهد و باید در ابتدا ذهن بودجه ریزان کشور نسبت به مقوله تعلیم وتربیت تغییر کند.

 

 

با سوادی 95 درصد از افراد گروه سنی زیر 50 سال کشور

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان سوادآموزی کشور در دیدار با آیت‌الله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: براساس آخرین سرشماری، بالغ بر 95 درصد کل جمعیت گروه سنی زیر 50 سال اکنون با سواد هستند.

 

باقرزاده افزود: طبق آخرین سرشماری در سال 90 بالغ بر 540 هزار نفر بی‌سواد مطلق در کشور وجود داشته است که هم اکنون بخش قابل توجهی از آنها باسواد شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه تا پایان امسال 99 اقدام در قالب 40 راهکار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، قرار خواهد گرفت که نیاز به قوانین خاصی ندارد، افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در طول یک سال گذشته، در حوزه طراحی این سند گام‌های مؤثری به ویژه در موضوع نظام برنامه‌ریزی، نیروی انسانی، پژوهش و تحقیق برداشته شده است.

 

باقرزاده همچنین با اشاره به وجود افراد نظریه‌پرداز و برجسته در حوزه آموزشی در استان فارس و شهر شیراز، افزود: پس از انقلاب تا به امروز اقدامات مطلوبی در حوزه سوادآموزی کشور انجام شده و نتیجه آن رشد با‌سوادی از 50 درصد به 88 درصد بوده است.

 

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز گفت: به دلیل حساسیت محتویات سندتحول بنیادین آموزش و پرورش، امسال و در آغاز بازگشایی سال تحصیلی مدارس در خطبه‌های نمازجمعه چندین بار بر تحقق این سند تأکید کرده‌ایم.

 

آیت‌الله ایمانی با بیان اینکه در روند اجرای این سند، نقایص آن نیز مشخص خواهد شد، گفت: توجه به این سند با اجرای مطلوب راهکارهای ارائه شده و اختصاص بودجه مناسب، امید بخش است.

 

امام جمعه شیراز ابراز امیدواری کرد که خروجی اجرای این سند پاسخگوی نیاز جامعه و مردم در خصوص مسائل آموزش و پرورش باشد، به طراحی چارچوبی برای تعریف بی‌سوادی در کشور اشاره و تصریح کرد: در مسئله سوادآموزی باید بر کیفی‌سازی و رسیدن به زمان ممکن برای قطع بی‌سوادی توجه کرد.


[ شنبه 93/8/24 ] [ 1:18 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
[ شنبه 93/8/24 ] [ 12:23 عصر ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
[ پنج شنبه 93/8/22 ] [ 11:42 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
رییس سازمان نهضت سواد آموزی :


بیسوادی باید تا پایان برنامه پنجم توسعه در کشور به صفر برسد

رییس سازمان نهضت سواد آموزی در ایلام گفت:بیسوادی باید تا پایان برنامه پنجم توسعه در کشور به صفر برسد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از روشنا،علی باقرزاده معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور در سفر به استان ایلام  با حضور در استانداری با مهندس محمد رضا مروارید استاندار ایلام دیدار کرد.

 وی در این دیدار  در سخنانی با توجه به تاکیدات دین مبین اسلام بر مسئله علم و سواد آموزی تاکید کرد : کار سواد آموزی و آموزش بزرگسالان کار سختی است و بین ارتکاب جرائم ،عدم رعایت قانون و مقررات ،بزهکاری های اجتماعی ،امنیت شغل و در آمد با سواد رابطه معناداری وجود دارد .

باقر زاده افزود : بی سوادی باید تا پایان برنامه پنجم توسعه در کشور به صفر برسد و برای تحقق این مهم همت مضاعف و بسیج همگانی لازم است در این راستا باید از ظرفیت بخش غیر دولتی بیشتر استفاد ه نماییم .

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور ادامه داد : خوشبختانه در استان ایلام دغدغه تولید بی سواد جدید نداریم و تقریبا تمام دانش آموزان لازم التعلیم به مدارس مراجعه می نمایند .

وی با بیان این مطلب که کار سواد آموزی صرفا یک کار فرهنگی و آموزشی نیست بلکه در تمام زمینه ها تاثیر گذار است ، افزود : باید در بدنه اجرایی کشور برای ریشه کنی بی سوادی اراده وجود داشته باشد .تا به روند سواد آموزی شتاب بیشتری  ببخشیم

معاون وزیر بیان کرد : کار سواد آموزی در استان ایلام خوشبختانه هم سالم بوده است و هم خوب پیش رفته است. و هم اکنون در زمینه جذب پوشش حجم ابلاغی استان ایلام رتبه اول در کشور را دارا می باشد که حاصل زحمات تمام دست اندرکاران عرصه سواد آموزی در استان می باشد .

 باقر زاده تصریح کرد : یکی از تجارب موفق سواد آموزی در جهان که ما هم باید در پی عملیاتی نمودن آن باشیم تلفیق سواد آموزی با یک مسئله اقتصادی و  مشاغل خانگی است .

گفتنی است در ادامه این جلسه مهندس مروارید استاندار ایلام ضمن تشکر از زحمات و تلاش ارزنده انجام گرفته در عرصه سواد آموزی در کشور  افزودند: پتانسیل زیادی برای فعالیت در این عرصه وجود دارد ما باید از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر و روستا،سازمانهای مردم نهاد و فارغ التحصیلان و باز نشستگان برای ریشه کنی بی سوادی استفاده نماییم و در اولین فرصت ممکن جلسه ای با حضور نهادها و دستگاههای تاثیر گذار در محل استانداری تشکیل شود  تا  روند ریشه کنی بی سوادی تسریع گردد .

 استاندار ایلام افزود : اگر روشهای سواد آموزی  متنوع و سهل الوصول باشند زودتر به نتیجه خواهیم رسید .

لازم بذکر است در این نشست مدیرکل آموزش وپرورش استان و معاون سواد آموزی  ضمن ارائه گزارشی از وضعیت سواد آموزی دراستان از بذل و توجه ریاست سازمان نهضت سواد آموزی و استاندار ایلام تقدیر و تشکر


[ پنج شنبه 93/8/22 ] [ 11:38 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
صفحات دیگر

جاوا اسکریپت


استخاره آنلاین با قرآن کریم







.

تنظیم فونت



کد حباب و قلب