اولین برگ مصنوعی ساخت بشر
توانایی تولید گیاهان با امکان انجام فتوسنتز یکی از بزرگترین یافتههای بشر در تاریخ علم است، چراکه با استفاده از این فناوری میتوان سفرهای فضایی طولانی مدت را عملی کرده و با مشکلاتی از قبیل از آلودگی هوا و گرمایش زمین به مقابله پرداخت.
بقیه مطالب در ادامه مطلب ....
- حسین خلیلی صفا: توانایی تولید گیاهان با امکان انجام فتوسنتز یکی از بزرگترین یافتههای بشر در تاریخ علم است، چراکه با استفاده از این فناوری میتوان سفرهای فضایی طولانی مدت را عملی کرده و با مشکلاتی از قبیل از آلودگی هوا و گرمایش زمین به مقابله پرداخت.
این پروژه پتانسیل بالایی برای تغییر شرایط کنونی حاکم بر کرهی زمین و زندگی تمامی انسانها روی این کرهی خاکی دارد. جولیان ملکیوری، فارقالتحصیل رویال کالج، موفق به ساخت برگی مصنوعی شده که قادر است بصورت طبیعی با استفاده از فوتوسنتز به ادامهی حیات بپردازد.
برای درک بیشتر اهمیت این یافته بهتر است به اهمیت وجود گیاهان و بطور کلی پوشش گیاهی روی کرهی زمین توجه داشته باشید. گیاهان تنها موجوداتی روی کرهی زمین هستند که میتوانند نور خورشید را به غذا تبدیل کنند، در واقع میتوان گیاهان را بهعنوان نیروهای محرکهی تولید مواد مغذی روی کرهی زمین در نظر داشت. البته این تنها کارایی گیاهان نبوده و در جریان طی شدن پروسهی فوتوسنتز، پالایش هوا از طریق دریافت دیاکسیدکربن و بیرون دادن اکسیژن عملی میشود که بصورت کلی یکی از بهترین و طبیعیترین راهها برای تلطیف هوای کرهی زمین است.
با استفاده از یافتهی جدید میتوان سیر سبزکردن کرهی زمین را با سرعت و شتاب بالاتری ادامه داد. همچنین گیاهانی که به این روش تولید میشوند، قادرند تا همراه فضانوردان در سفرهای فضایی شده و امکان سفرهای فضایی در مسافتهای بیشتری را امکانپذیر کنند. بطوریکه حتی میتوان با استفاده از این یافته تولید گیاهان در سایر کرات را نیز آزمایش کرد.
ملیکوری در این مورد چنین اظهار نظر کرده است:
گیاهان طبیعی نمیتوانند در فضاهایی بدون جاذبه به حیات خود ادامه دهند. ناسا تحقیقات گستردهای را در رابطه با امکان تولید اکسیژن در مسافرتهای فضایی با مسافتهای زیاد انجام میدهد. استفاده از گیاهان مصنوعی با توانایی انجام فوتوسنتز میتواند راهکاری برای انجام سفرهای فضایی با مسافتهای بالاتری باشد.
این برگ مصنوعی با قابلیت فوتوسنتز از ترکیب کلروپلاستها در ساختار پروتئینهای سیلک ساخته شده است. کلروپلاستهای مورد استفاده از سلولهای گیاهان طبیعی و پروتئینهای سیلک نیز از فیبرهای طبیعی سیلک گرفته شده است. همچون گیاهان طبیعی، این برگ نیز نیازمند مقداری نور آفتاب و کمیآب برای تولید اکسیژن است. مهمترین توانایی این گیاه قابلیت تولید اکسیژن در عین دریافت کمترین میزان انرژی است.
یکی از بهترین کاربردها برای این گیاه استفاده از آن برای تولید اکسیژن و پالایش هوا در ساختمانها و مکانهای سرپوشیده است که میتواند نقش پررنگی در بهبود وضعیت هوای کرهی زمین داشته باشد.
منبع:bartarinha.ir