کد ماوس

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز
مرداد 93 - سواد آموزان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://savadamuzi.ParsiBlog.com
 
قالب وبلاگ
نویسندگان
  منبع:
 
 
 
 
لحظه شکار



لحظه شکار(تصویر متحرک)


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 10:59 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]


لامپ های شب تاب

در طول جنگ جهانی اول سربازهایی که شب ها به ماموریت فرستاده می شدند با مشکل بزرگی مواجه بودند. آنها در تاریکی شب قادر به خواندن نقشه های مسیر نبودند و در نتیجه نمی توانستند مسیر را به درستی تشخیص دهند؛ از طرفی روشن کردن مشعل کاری غیرممکن بود زیرا به راحتی شناسایی می شدند و هدف قرار می گرفتند. در این زمان محققان ارتش انگلیس به دنبال راه حلی عملی برای روشنایی در تاریکی شب بودند.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


فکر می کنید راه حلی که آنها سرانجام به آن دست یافتند چه بود؟ استفاده از کرم های شب تاب. این کرم ها از یک سو، نور کافی برای نقشه خوانی سربازان را مهیا می کردند و از سوی دیگر مقدار نور این حشرات آنقدر زیاد نبود که دشمن بتواند از فاصله دور، آنها را هدف قرار دهد. از همه مهم تر اینکه کرم های شب تاب همیشه در دسترس بودند و هر زمان که نیاز بود از آنها استفاده می کردند. کرم های شب تاب در طول جنگ جهانی اول در پیشروی انگلیسی ها نقش بسیار مهمی داشتند. سال 2004 در مراسم یادبودی در لندن از این حشرات قدردانی شد.

سمورهای سیم کش

سیم کشی کردن برای مهندسان برق و کارگران ساختمانی یکی از مشکل ترین کارهاست زیرا گاهی اوقات مسیر سیم کشی بسیار باریک و تنگ می شود به طوری که حتی دست انسان هم قادر به کار کردن در این محل ها نیست؛ به همین دلیل محل هایی که بسیار کوچک است همیشه برای سیم کشی کردن مشکل ساز هستند خصوصا وقتی که سیم ها می بایست چندین بار از یک محل عبور داده شوند.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


یکی از راه حل هایی که شرکت هواپیماسازی بوئینگ برای برطرف کردن این مشکل در پیش گرفت، استفاده از سمورهای آبی بود. این سمورها طوری تربیت شده اند که بعد از بسته شدن سیم به بدنشان، از محل های مورد نظر مهندسان عبور می کنند و به این ترتیب سیم کشی قسمت های محصور انجام می شود. اگرچه استفاده از سمورها در دهه 1960 ممنوع شد اما همچنان شرکت هایی هستند که از این حیوانات به عنوان سیم کش کمک می گیرند.

کارآگاهان بمب یاب

در برخی از کشورهای دنیا از حیوانات برای یافتن بمب ها و مواد منفجره کمک گرفته می شود که در این میان، سگ ها جایگاه بالاتری دارند چرا که حس بویایی این جانوران بسیار قوی است و خیلی زود محل بمب و مواد منفجره را شناسایی می کنند.

محققان اخیرا در آزمایشگاه ملی «لس آلاموس» کشف کرده اند که حیوان دیگری در کشف مواد منفجره می تواند به خوبی سگ ها عمل کند؛ حیوان مورد نظر محققان، زنبور است. این زنبورها پس از گذراندن دوره های آموزشی می توانند انواع مختلف مواد منفجره را شناسایی کنند.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


روش آموزش به زنبورها به این صورت است که تربیت کنندگان این حشرات، در هر کجا که بمبی قرار می دهند، به عنوان جایزه محلول آب و شکر هم قرار می دهند و به این ترتیب وقتی زنبوری برای مکیدن شهد به نقطه ای که بمب در آنجا قرار دارد پرواز می کند با بوی مواد منفجره نیز آشنا می شود و در آنجا بعد از نوشیدن محلول آب و شکر، این تصور برای او به وجود می آید که هر کجا بوی بمب وجود دارد؛ یک خوراکی خوشمزه هم وجود دارد.

در موقعیت های بعدی هر وقت که زنبور، بوی مشابهی را احساس کند، به سمت مواد منفجره پرواز می کند. مزیت استفاده از زنبورها در عملیات بمب یابی نسبت به سگ ها این است که این حشرات جلب توجه نمی کنند؛ علاوه بر آنکه این حشرات در عرض چند ساعت تعلیم داده می شوند و آموزش آنها هزینه زیادی دربر ندارد.

موش های جستجوگر بیماری

مرض سل بیماری مرگباری است که بسیاری از مردم آفریقا با آن دست و پنجه نرم می کنند. در یک مکان پرجمعیت، این بیماری به راحتی منتقل می شود؛ این بدان معناست که تشخیص سریع این بیماری عفونی بسیار مهم است زیرا با تشخیص سریع، درمان زودتر انجام می پذیرد و در نتیجه خطر انتقال آن به دیگران کاهش می یابد.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


در یک روش جدید از موش های بومی آفریقا برای تشخیص مرض سل کمک گرفته شده است. این موش ها با دریافت غذا به عنوان جایزه؛ بوی خاص بیمار را تشخیص می دهند. جالب اینجاست که چنین روشی 20 درصد موفقیت آمیزتر از روش های سنتی در تشخیص سل بوده است. علاوه بر آنکه موش ها طی یک ساعت بیشتر از چند پزشک متخصص قادر به تشخیص افراد بیمار هستند.

از همه مهمتر اینکه استفاده از موش ها از نظر مالی مقرون به صرفه تر است زیرا آموزش یک پزشک هشت هزار دلار هزینه دارد و این در حالی است که آموزش یک موش چند ده دلار! این موش ها تا هشت سال زنده می مانند و بارها بدون صرف هزینه گزاف می توان از آنها در شناسایی افراد بیمار استفاده کرد.

میمون ها و برداشت محصول

برداشت نارگیل از روی درخت کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است. کندن نارگیل ها از روی درخت می بایست با دست انجام شود زیرا هیچ ماشینی قادر به انجام این کار نیست؛ از طرفی هر لحظه ممکن است نارگیل از روی درخت روی سر یک نفر بیفتد یا فردی که بالای درخت رفته به پایین سقوط کند؛ برای همین کشاورزان هندی و تایلندی تصمیم گرفتند به میمون ها آموزش دهند تا نارگیل ها را از درخت بکنند.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


وقتی زمان چیدن نارگیل ها می رسد، کشاورزان به میمون ها طناب می بندند تا مبادا فرار کنند، سپس آنها را به بالای درخت می فرستند. میمون ها در ازای دریافت غذا، نارگیل ها را می کنند و برای صاحبانشان به پایین درخت می اندازند.

کلاغ های مسیریاب

وایکینگ ها برای یافتن مکان مناسب جهت زندگی راه حل هوشمندانه ای داشتند. این انسان های باستانی که بیشتر عمر خود را در دریا گذرانده بودند، در مکان یابی در خشکی استعداد چندانی نداشتند و به همین دلیل از کلاغ ها کمک می گرفتند. آنها برای یافتن خشکی، همیشه یک کلاغ با خود به عرشه کشتی می بردند، آنها کلاغ را در دریا رها می کردند.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


کلاغ در آسمان به پرواز درمی آمد و مسافتی دورتر از آنچه که وایکینگ ها می دیدند را می توانست ببیند. به محض اینکه کلاغ خشکی می دید به سمت آن پرواز می کرد و کشتی وایکینگ ها نیز با دنبال کردن مسیر کلاغ به خشکی می رسید. اگر مسیر خشکی هم یافت نمی شد کلاغ دوباره به عرشه کشتی برمی گشت.

اسب هایی که چشم می شوند

افراد نابینا معمولا برای حرکت در کوچه و خیابان از سگ های راهنما استفاده می کنند اما گاهی اوقات همین سگ ها برای فرد مشکل ساز می شوند زیرا بعضی ها به سگ حساسیت دارند یا از این حیوان می ترسند و برای همین، به هیچ عنوان حاضر نیستند از سگ راهنما استفاده کنند. با شناسایی این مشکل، بعضی از سازمان ها راه حل جدیدی اتخاذ کرده اند؛ آنها اسب های مینیاتوری را برای راهنمایی افراد نابینا آموزش داده اند.

بشر، امروزه با اهداف عجیب و غریبی برخی حیوانات را پرورش می دهد


اگرچه این روش چندان رایج نیست اما از سال 1998 چنین روشی به سرعت در حال گسترش است. استفاده از اسب ها به جای سگ ها چندین برتری دارد. به عنوان مثال قدرت بینایی اسب ها قوی تر از سگ هاست. از آنجا که اسب ها به صورت گله ای حرکت می کنند، قدرت انتخاب آنها در برابر اجسام متحرک بالاتر است و از این رو برای عبور کردن از خیابان بسیار کارآمدتر از سگ ها هستند.

همچنین اسب ها در هر نوع مسیری، قادر به حرکت هستند و بین 30 تا 40 سال عمر می کنند. این در حالی است که یک سگ بین هشت تا 10 سال عمر می کند و صاحبان سگ ها معمولا پس از مرگ این حیوانات، دچار افسردگی می شوند.


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 10:52 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
مهاجرت دسته جمعی خرچنگ ها در جزیره کریسمس به معنای واقعی کلمه غیر قابل باور است. در این مهاجرت عظیم گروهی که بصورت فصلی صورت میگیرد طی 10 روز میلیون ها خرچنگ به سمت ساحل حرکت میکنند.
مهاجرت دسته جمعی خرچنگ ها در جزیره کریسمس به معنای واقعی کلمه غیر قابل باور است. در این مهاجرت عظیم گروهی که بصورت فصلی صورت میگیرد طی 10 روز میلیون ها خرچنگ به سمت ساحل حرکت میکنند ناگفته نماند که در بین راه بسیاری از آنها در زیر چرخ ماشین ها و قطار نابود میشوند.

منبع: گروه اینترنتی پرشین استــــــار

باز نشر: سوادآموزان و مجله اینترنتی  Bartarinha.ir


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 10:41 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

سنگ جاندار
عرش نیوز :این موجود عجیب با نام "سنگ زنده” نیز شناخته می‌شود چرا که محققان به این نکته رسیده‌اند که این سنگ در اصل یک جاندار است و حتی در بدنش خون نیز دیده شده است. در نگاه اول هیچ‌کس متوجه زنده بودن آن نخواهد شد چرا که با سنگ‌ها هیچ فرقی نمی‌کند. این موجود دریایی این روزها در شیلی پرورش هم داده می‌شود ولی در سواحل نیز به راحتی می‌توان آنها را پیدا کرد. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند در گذشته زیستگاه این موجود کف دریا بوده است که به مرور به ساحل آمده‌اند

به گمان از این پس مردم دیگر کشورها هم در سواحل به جان سنگ ها خواهند افتاد تا بتوانند از این نوع سنگ ها بیابند باید به اطلاع آندسته از دوستان برسانیم که این نوع سنگ در هیچ کجای دنیا به غیر از سواحل شیلی یافت نشده – و یافتن اینگونه سنگ در نقاط دیگر اصولأ مهال است


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 10:10 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

یک عکاس از هشت‌پایی در کف اقیانوس عکس انداخته که شاخک‌های این هشت پا به نظر می‌رسد که چراغ روشن است
«ماریو نئومان» از هشت‌پایی در کف اقیانوس عکس انداخته است که شاخک‌های این حیوان با بدن او تضاد دارد و شبیه به یک سفینه فضایی است
این هشت‌پا با نام هشت‌پای پوست نارگیلی شناخته شده و در آب‌های گرمسیری غرب اقیانوس آرام یافت شده است. اندازه بدن این هشت‌پا 8 سانتی‌متر و شاخک‌های آن می‌توانند به طول 15 سانتی‌متر بلند شوند

 


این هشت‌پا؛ میگو، خرچنگ و صدف می‌خورد. معمولا در شن‌ها فرو می‌رود به طوری که فقط چشم‌هایش بیرون است. مخصوصا پوست نارگیلی او برای قایم کردن بدن خود در داخل شن بسیار هماهنگ است.

 

این هشت پای زرق و برق‌دار و درخشان خیلی با شکوه است
منبع : اروم نیوز


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 9:51 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

استقبال آکواریوم فرانسه از دو تمساح زال
مسئولان آکواریوم پاریس از ورود دو تمساحِ زال بسیار نادر به این آکواریوم خبر دادند
مسئولان آکواریوم «دی‌لاپورته دوری» اعلام کردند: دو تمساح زال حدودا یک و نیم ساله که مبتلا به نارسایی ژنتیکی زالی هستند به این پارک آبی منتقل شدند.این خزندگان بسیار نادر معمولا در طبیعت کمتر از 24 ساعت عمر می‌کنند و در حال حاضر تنها 50 تمساح زال در جهان وجود دارند.
هنوز جنسیت این دو تمساح‌ مشخص نشده است. به گفته کارشناسان حیات وحش جنسیت این خزندگان با اندازه گیری دمای بدن آنها در یک دوره زمانی سه ماهه و در هنگام شکل‌گیری تخم‌ها تشخیص داده می‌شود. دمای بدن تمساح‌های ماده معمولا پایین‌تر از تمساح‌های نر است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس،‌ کارشناسان حیات وحش دلیل عمر پایین تمساح‌های زال در طبیعت را داشتن پوست بی‌رنگ عنوان می‌کنند زیرا پوست فاقد رنگدانه آنها در معرض تابش آفتاب به راحتی می‌سوزد. این خزندگان همچنین به دلیل داشتن پوست سفید به راحتی در معرض دید شکارچیان قرار می‌گیرند

 

منبع : خبرگزاری ایسنا


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 9:50 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

کویر پر آب!
با شنیدن نام کویر همیشه انسان به منطقه ای خشک و بدون آب فکر میکند. ولی در جنوب صحرای نامیبیا، شن های کویری ساحل اقیانوس اطلس را تشکیل میدهند.

 

 

منبع : پایگاه خبری فرهنگ


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 9:48 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

 

همه ما تا حدودی از قانون بقا اطلاع داریم، قانونی که به موجب آن گونه‌های برتر که از توانایی وفق دادن خود با شرایط حاکم بر محیط زیست‌شان برخوردارند به حیات خود ادامه داده و دسته‌ای که فاقد این خصوصیات هستند لاجرم از میان می‌روند. یکی از راه‌کارهای جانوران برای ادامه بقا توانایی استتار و پنهان شدن از دست دشمنان است. هر چند که این توانایی در شکار نیز به کمک آنان آمده و ضامن ادامه حیات‌شان می‌باشد. درک این که چگونه حیات وحش توانسته برای میلیون‌ها سال خود را با شرایط حاکم تطبیق دهد حقیقتا شگفت‌آور و مبهوت کننده است.

در این مطلب شما را با تعدادی از موجودات این کره خاکی آشنا می‌کنیم تا ببینید چگونه هم شرایط طبیعی و هم هوشمندی ذاتی‌شان دست به دست هم داده تا آنان را به بهترین وجه ممکن در امنیت قرار دهد. با ما همراه شوید.

 

 

 

1. این ملخ برگی کاملا شبیه به برگ‌هایی است که کف جنگل‌ها دیده می‌شود. این تصویر در سن سیپریانو (San Cipriano) در کلمبیا برداشته شده است.

 

http://www.rozanehonline.com

 

2. ماهی سند داب (Sand dob) خالخالی که خود را کاملا زیر شن و ماسه کف اقیانوس مخفی کرده است.

 

www.ROZANEHONLINE.com

 

3. قورباغه صورت خفاشی که در میان برگ‌های مرده در پارک ملی آماکایاکو در کلمبیا استتار کرده است.

 

گروه سرگرمی روزنه

 

4. بید فلفلی و استتاری هنرمندانه روی یک صخره سنگی.

 

گروه سرگرمی روزنه

 

5. کک ماسه‌ای که خود را به طور کامل با شن‌های سرخ بیابانی پوشانده است.

 

www.ROZANEHONLINE.com

 

6. تنها ممکن است از فاصله‌ای نزدیک متوجه این عنکبوت گلسنگی شوید که در پارک ملی ایراوان (Erawan) در کشور تایلند مشاهده می‌شود.

 

گروه سرگرمی ROZANEH

 

7. همانگونه که از نامش پیداست این مانتیس ارکیده به بهترین وجه ممکن در میان گل‌ها مخفی شده است.

 

گروه سرگرمی روزنه

 

8. یک جفت قورباغه شیشه‌ای که در میان شاخ و برگ درختان در پارک ملی مانو در کشور پرو پناه گرفته‌اند.

 

www.ROZANEHONLINE.com

 

9. پلنگ برفی که در میان کوه‌های هیمالیا در کمین شکار نشسته است.

 

روزنه آنلاین

 

10. قورباغه ویتنامی که کاملا خود را با محیط اطرافش تطبیق داده است.

 

گروه سرگرمی ROZANEH

 

11. ماهی فلاندر که کف اقیانوس استتار کرده است.

 

گروه سرگرمی روزنه

 

12. این مارمولک باتلاقی ساکن در پارک ملی مونتاگنه (Montagne) در کشور مالزی استاد هنر استتار است. احتمالا در نگاه اول به سختی آن را تشخیص خواهید داد. اما کافی است کمی دقت کنید تا فرم سر آن را روی تنه درخت مشاهده کنید.

 

www.ROZANEHONLINE.com

 

13. قورباغه برگی در میان برگ‌ها.

 

www.ROZANEHONLINE.com

 

14. ملخی مخفی شده در میان شاخ و برگ درختان.

 

www.ROZANEHONLINE.com

 

15. یک پوتو "Potoo" (گونه‌ای از پرندگان ) که در کمین غذا روی شاخه درختی در برزیل پنهان شده است.

 

گروه سرگرمی روزنه

 

پیونشت : ظاهرا دوستان زیادی نتوانستند در عکس 9 پلنگ برفی استتار کرده را بیابند. به همین دلیل و به درخواست دوستان این پلنگ را در عکس زیر مشخص کردیم تا مطمئن باشید که سر به سرتان نگذاشته ایم.

 

گروه سرگرمی روزنه

 

منبع: زومیت

 


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 9:19 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 8:43 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]

شکافتن دریا
دو بار در سال بین فوریه و ژانویه در نزدیکی جزیره چیندو یکی از بزرگترین جزایر کره جنوبی آب به حدی فروکش میکند که جاده ای به طول حدودا 3 کیلیمتر از زیر آب ظاهر میشود
دو بار در سال بین فوریه و ژانویه در نزدیکی جزیره چیندو یکی از بزرگترین جزایر کره جنوبی آب به حدی فروکش میکند که جاده ای به طول حدودا 3 کیلیمتر از زیر آب ظاهر میشود. عرض این جاده طبیعی از 3 تا 10 متر متفاوت است و ساکنان جزیره میتوانند با پای پیاده از وسط دریا عبور کنند

 


[ سه شنبه 93/5/14 ] [ 8:20 صبح ] [ ra-shariat ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
صفحات دیگر

جاوا اسکریپت


استخاره آنلاین با قرآن کریم







.

تنظیم فونت



کد حباب و قلب